Основатели

Основатели на АФБ са Дико Михов, Теодор Василев и Алексей Христов.

Дико Михов

Дико Михов е завършил Математическа гимназия в родния си град Добрич. В средата на 80-те години на 20. век печели златен и сребърен медал за България на международни олимпиади по математика. През 90-те продължава образоваието си в САЩ и защитава докторат в Масачузетс инститют ъф текнолъджи. Прави кариера в областта на управлението на финансови активи. Той е най-щедрият дарител и първи президент на фондацията.

Teodor Vasilev

Теодор Василев е завършил Немска гимназия и Международни отношения в София. В началото на 90-те продължава образованието си в Бостън Колидж и Харвард, където зашитава докторант. Работи като директор в различни нестопански организации в Бостън и Ню- Йорк. В края на миналия век сменя фокуса на заниманията си и става консултант по модерно изкуство към аукционните къщи „Кристис“ и „Сотбис“. В момента е президент и изпълнителен директор на фондацията.

 

Aleksei Hristov

Алексей Христов е завършил Езикова гимназия в родния си град Враца. В края на 90-те получава магистърска степен по богословие от СУ „Св. Климент Охридски“. Работи в „Дарик“ радио, Дружество „Гражданин“ и списание „Демократически преглед“. През 2001-2002 е гост изследовател в университета Джорджтаун във Вашингтон на тема Нестопански организации и Гражданско общество. От 2004 година е Програмен директор на АФБ и управител на Клона в България.