Пролетен благотворителен музикален фестивал “Къде е Цоньо?” 2017

Американска фондация за България

има удоволствието да ви покани на

Пролетен благотворителен музикален фестивал “Къде е Цоньо?”

под патронажа на Министерство на културата

Мисията на Американска фондация за България е да подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Сътрудничи си с едни от най-престижните гимназии и университети в цялата страна и подкрепя талантливите и успели ученици на България със своята дългогодишна стипендиантска програма.  

Във тази връзка АФБ организира Пролетен благотворителен фестивал под наслов “Къде е Цоньо” през месец март и месец април т.г., в подкрепа на млади талантливи музиканти. Повод за събитието бе успешното класиране на перкусиониста Цоньо Цветков, завършил Национално музикално училише “Любомир Пипков” през 2016 г., в един от най-реномираните световни музикални университети – Berklee College of Music, и заминаването на Цоньо за Съединените Американски щати през април и последващото следване от месец май.

Предстоят поредица от концерти в големи столични зали, в които участие ще вземат настоящи и бивши стипендианти на Фондацията, ученици и приятели на НМУ и АФБ.

Първият от поредицата концерти ще е самостоятелен на Цоньо Цветков и ще се състои на 24. март, петък, от 19:00 ч. в Национален музей “Земята и хората”. 

КАЛЕНДАР: (вижте всички събития и във Фейсбук)

24.03 – петък – Национален музей “Земята и хората”, 19ч.
28.03. – вторник – Зала 6 на НДК, 18:30 ч.  –
с участието на Духов оркестър към НМУ, Лили Богданова – пиано и Мила Цанкова – флейта
02.04. – неделя – Studio5, 19:30ч.* – 
Христо Йоцов, Живко Петров, Вили Стоянов и много други обичани джазмени
08.04 – събота – ДНК на НДК, 18:30ч. –
Цоньо Цветков, Христо Йоцов и приятели
11.04 – вторник – Галерия “Средец”, Министерство на културата, 18:00ч.


Средствата, събрани от концерта, на който присъствате, както и от другите събития, част от Пролетния благотворителен музикален фестивал, ще бъдат използвани за стипендии за млади таланти от музикалните училища в страната.

Своите покани можете да вземете на място, както и от офиса на АФБ: 10 лв. символична редовна цена и 5 лв.за ученици и студенти.
*Събитието в Studio5 е с билет на цена 20 лв.Ако искате да подкрепите каузата, но нямате възможност да посетите някое от събитията, можете да го направите чрез “Платформата” – ТУК, или по банков път:

Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF
Банка ДСК 

Очаквайте повече подробности.
Посетете и  следете 
Фейсбук страницата на Фестивала.