Стажант на АФБ с престижна награда от международен конкурс

Стажант на Американска фондация за България – Мелания Бербатова – е един от двамата победители за България в младежкия конкурс на Telenor, участниците в който трябваше да опишат своето виждане за ролята на дигиталните технологии за създаването на социална промяна и възможности за обществото.

Мелания ще представя страната ни във второто издание на международния форум Telenor Youth Summit в Осло с идеята си онлайн платформа, улесняваща достъпа до разнообразни онлайн курсове от цял свят.

Наградата за победителите включва участие във форума Telenor Youth Summit 2014, който ще се проведе между 9 и 11 декември в Осло В рамките на международното събитие, българските представители ще имат възможност да се запознаят с още 26 социално ангажирани младежи от Европа и Азия и да получат напътствия от международни експерти в областта на социалното предприемачество и дигиталните технологии. Освен това, участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир и ще присъстват на традиционния концерт след нея.

Мелания Бербатова е стажант в Американска фондация за България от началото на 2014 година. През 2012/2013 година е стипендиант на Фондацията в област Математическа лингвистика, тъй като през 2011 година печели първа награда от Всерусийската олимпиада по лингвистика в Санкт-Петербург, Русия, а през 2012 – почетна грамота от Международната олимпиада по лингвистика в Любляна, Словения.