For excellence in education, sciences and arts

Пролетен благотворителен музикален фестивал "Къде е Цоньо?" 2017

Мисията на Американска фондация за България е да подкрепя, насърчава и допринася за отлични постижения в образованиeто, естествените и хуманитарните науки, културата и изкуствата. Сътрудничи си с едни от най-престижните гимназии и университети в цялата страна и подкрепя талантливите и успели ученици на България със своята дългогодишна стипендиантска програма.  

Във тази връзка АФБ организира Пролетен благотворителен фестивал под наслов “Къде е Цоньо” през месец март и месец април т.г., в подкрепа на млади талантливи музиканти. Повод за събитието бе успешното класиране на перкусиониста Цоньо Цветков, завършил Национално музикално училише “Любомир Пипков” през 2016 г., в един от най-реномираните световни музикални университети - Berklee College of Music, и заминаването на Цоньо за Съединените Американски щати през април и последващото следване от месец май.

Предстоят поредица от концерти в големи столични зали, в които участие ще вземат настоящи и бивши стипендианти на Фондацията, ученици и приятели на НМУ и АФБ.

Първият от поредицата концерти ще е самостоятелен на Цоньо Цветков и ще се състои на 24. март 2017 г., петък, от 19:00 ч. в Национален музей “Земята и хората”. 

Календар:

24.03 - петък 

Национален музей "Земята и хората", 19:00ч.


28.03. - вторник

Зала 6 на НДК, 18:30 ч. с участието на Духов оркестър към НМУ, Лили Богданова - пиано и Мила Цанкова - флейта


02.04. - неделя

Studio5, 19:30ч. - Христо Йоцов, Живко Петров, Вили Стоянов и много други обичани джазмени (Билет за събитието 20 лв.)


08.04 - събота

ДНК на НДК, 18:30ч. - Цоньо Цветков, Христо Йоцов и приятели


11.04 - вторник

Галерия "Средец", Министерство на културата, 18:00ч.

Средствата, събрани от концерта, на който присъствате, както и от другите събития, част от Пролетния благотворителен музикален фестивал, ще бъдат използвани за стипендии за млади таланти от музикалните училища в страната. Своите покани можете да вземете на място, както и от офиса на Американска фондация за България: 10 лв. символична редовна цена и 5 лв.за ученици и студенти.

Ако искате да подкрепите каузата, но нямате възможност да посетите някое от събитията, можете да го направите чрез "Платформата" - ТУК, или по банков път:

Цоньо Иванов Цветков
IBAN: BG46STSA93000021428308
BIC: STSABGSF
Банка ДСК 

Очаквайте повече подробности.

Актуално

На 18.04.2019 г. от 18:30 часа в изложбеното пространство на "Триъгълната кула" на бул."Мария Луиза“ 16 ще бъде представена колекцията на Американска фондация за България "Съвременно британско изкуство" от произведения на четирима автори от различни поколения на британската поп-арт сцена.


Мобилна версия