For excellence in education, sciences and arts

ОФИЦИАЛНАТА СЕЛЕКЦИЯ НА "РАННО ПИЛЕ" 2020

Тази година с колегите от Международен студентски филмов фестивал "Ранно пиле"(Early Bird Student Film Festival) получихме 850 филма от 90 страни, които участваха в предварителната селекция. "Трябва да отбележим, че част филмите не бяха по темата Карантина и не отговаряха на изискванията на това специално издание.", сподели комисията по селектирането. 

Списък с 33-те селектирани филма вижте тук.

Нека припомним, че тази година фестивалът ще се проведе в специално издание, чиято цел е да покаже филми, заснети по време на или вдъхновени от карантината, насърчавайки българските и чуждестранни студенти да творят въпреки ограничението на четирите стени.

Наградният фонд на фестивала е 4400 USD, разпределени в 11 категории, като за тях ще се "борят" 33-те филма, селектирани за това издание.

"Повече от петнадесет години една от основните цели на Фестивала е да предостави на публиката възможност да се срещне отблизо с изкуството и естетиката на младите режисьори. Ние вярваме, че особено днес е важно да съберем различната гледна точка на тези творци и да съхраним визуален запис на това, което всички ние преживяваме в момента."

Мобилна версия