For excellence in education, sciences and arts

Новини

Изложбата е посветена на 20 години археологически проучвания на най-стария солодобивен и градски център Провадия-Солницата и беше официално открита на 11 юни 2024 г. в Националния археологически музей към БАН.

Днес, 22.03.2024 г., румънската режисьорка Ана-Мария Команеску, двукратен носител на Голямата награда „Ранно пиле“, представя своя дебютен пълнометражен филм "Хория" в София. Филмът, който е съвместна продукция между Румъния, Сърбия и България, е част от 28-тия София Филм Фест и ще бъде представен пред публиката в киното "Одеон" в 18:00 часа.

Американска фондация за България обявява Конкурс за присъждане на стипендия за музикант – инструменталист във връзка с учредената през 2020 година стипендия на името на проф. Павлина Доковска.

За пета поредна година Американска фондация за България и „Двореца Балчик“ организират специални прожекции на филми от популярния международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле“.

За четвърта поредна година Американска фондация за България и Културен център Двореца - Балчик представят късометражно кино от селекцията на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле".

БДФ изразява тревогата си, че между първо и второ четене на законопроекта за държавния бюджет за 2021 г. се предлага публично финансиране на сдружения без информация за членовете на управителните им органи, за техните история, мисия, дейност и правила за разходване на средства.

Проекти от 16 града ще получат подкрепа в реализирането на проекти за индивидуални занимания със своите ученици с изявени интереси в изброените области

След изключително труден избор между 89 филма, селектирани от 1420 кандидатури, международното жури присъди награди в 11 категории, както и 6 поощрителни награди.

Церемонията по награждаването на Фестивала се проведе на 05.11.2019 г. в НАТФИЗ.

От 01 до 05 ноември 2019 г. в София ще се проведе 15-то юбилейно издание на Международния студентски филмов фестивал „Ранно пиле“, а публиката ще види 89 филма от 35 държави