For excellence in education, sciences and arts

Новини

През изминалата седмица се проведе 19-ата Ученическа секция, по време на 48-та Пролетна конференция на СМБ. От 1 до 4 април 2019 г. в Боровец бяха представени 50 проекта - 18 по математика и 32 по информатика, разработени от ученици от 8 до 12 клас от всички училища в страната. В Ученическата секция участваха и 12 учители – научни ръководители на ученически разработки.

От 29 март до 21 април 2019 г. в изложбено пространство на "Триъгълната кула на антична Сердика“ (бул. "Мария Луиза“ 16) Американска фондация за България съвместно с Музея за история на София и Националната художествена академия ще представи изложбата "Внимавай на какъв се преструваш!" на The Connor Brothers.

В Ученическата секция на 48-та Пролетна конференция на СМБ могат да участват ученици от 8 до 12 клас от всички училища в страната. В програмата ще бъдат представени 18 проекта по математика и 32 по информатика и информационни технологии.

Стипендията за интердисциплинарни художествени творби е съвместен проект на Съвета за Европейски изследвания, "Български концертни вечери в Ню Йорк" и "Фондация Елизабет Костова", и се финансира единствено от Американска фондация за България.

Тази година 29 проекта на 17 средни училища от страната спечелиха финансиране за извънкласни школи по математика, информатика, физика, химия, астрономия, лингвистика и биология.

Между 01 и 05 ноември София отново ще се превърне в столица на студентско кино. Започва 14-ото издание на Международния студентски филмов фестивал “Ранно пиле”, което ще представи 116 филма от 42 страни в 5 фестивални дни с вход свободен

Мобилна версия