For excellence in education, sciences and arts

Алексей Христов отново е част от УС на Българския дарителски форум

На 27 май 2021 г. Български дарителски форум събра членовете си на Годишно общо отчетно-изборно събрание. Директорът на организацията, Красимира Величкова, представи отчета за предходната 2020 г. и план за развитието на БДФ за настоящата 2021 г.

Тя благодари на членовете на БДФ за изключителната им солидарност по време на COVID кризата. Като един от големите общи успехи на мрежата посочи  създаването на фонд „Обединени срещу COVID – 19“ (по инициатива на БДФ, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България), мобилизирал огромна и навременна подкрепа за хора и общности, засегнати от пандемията.

Сред останалите постижения на БДФ очерта: създаването на НПО инфобанка и Дарителската карта, развитие на DMS платформата и програмата „Научи се да даряваш“, инициирането и участието в становища като реакция на законодателни промени, с цел подобряване на средата за развитие на сектора и срещу опитите за ограничаване на неговите права и действия.

Общото събрание избра и нов Управителен съвет на БДФ в състав:

 1. Алексей Христов, Американска фондация за България
 2. Диляна Стоянова, УниКредит Булбанк
 3. Елица Георгиева, Лидл България
 4. Захарина Вецева, Кол Пойнт Ню Юръп/Telus International Bulgaria
 5. Йоана Маринова, Фондация „Лъчезар Цоцорков“
 6. Стойко Петков, Фондация „Благотворител“
 7. Цецка Караджова, Фондация „Светът на Мария“

Повече за Алексей Христов: Магистър по богословие от СУ „Свети Климент Охридски“ и гост изследовател по темите „Гражданско общество и нестопански организации“, „Нестопанският сектор в САЩ и по света“ и „Публични политики“ към Университета „Джоржтаун“, Вашингтон. Управител на „Американска фондация за България – клон България. Преди това - редактор в списание „Демократически преглед“ и водещ в „Дарик Радио“. Основател и председател на Управителния съвет на Сдружение на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (създ. 2010), в обществена полза, София, България.

Източник: www.dfbulgaria.org

Мобилна версия

 • Начало
  • Новини
   • Алексей Христов отново е част от УС на Българския дарителски форум