For excellence in education, sciences and arts

Стипендиантите на АФБ: Вяра Иванова е отличена в класацията "30 под 30" на Forbes

В новата ни рубрика ще ви представяме новини, свързани с настоящи или бивши стипендианти на Фондацията, и техните постижения и открития

Вяра Иванова е възпитаник на Софийската математическа гимназия, и е била стипендиант на Американска фондация за България през 2015-2016 г. заради постиженията си в областта на природните науки.

Съвсем наскоро Вяра бе удостоена с място в престижната класация "30 под 30" на Forbes Bulgaria - Клас 2021, в категория "Наука, технологии и здравеопазване". Тя е технологичен трейнър в „Училищна Телерик Академия“ (Telerik Academy School) с опит в програмирането, преподаването и създаването на учебно съдържание за ученици. От 2018 насам създава учебно съдържание, обучава учители и ученици, както и подобрява процесите в организацията.

През тази учебна година е преподавател по математика в СМГ. Вяра Иванов е автор на три учебни помагала по математика, ИТ и компютърно моделиране. През изминалата година тя отгледа куче, което се обучава за водач за незрящи. Помага със системно администриране, дизайн и обучение на фондация „Заслушай се!“.

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Стипендиантите на АФБ: Вяра Иванова е отличена в класацията "30 под 30" на Forbes