For excellence in education, sciences and arts

Изложбата "Кристо и Жан-Клод - почит към техния живот и художествени проекти" идва в София

АФБ ПРЕДСТАВЯ В СОФИЯ ИЗЛОЖБАТА CHRISTO: CELEBRATING HIS LIFE AND ARTISTIC PROJECTS

  • Откриване на изложбата:
  • Кога: 01.11.2022, 12:30 ч.
  • Къде: Фоайе НАТФИЗ, ул. Стефан Караджа 20 

------------------

Изложбата "Кристо и Жан-Клод - почит към техния живот и художествени проекти" се фокусира върху някои от най-важните проекти и произведения на Кристо, обхващайки период от над четиридесет години. В София ще бъде изложена от 20 октомври до 10 ноември 2022 г., и може да бъде разгледана безплатно във фойето в малката сграда на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" откъм ул. Стефан Караджа 20 (книжарницата).

Изложбата представя колекцията на Американска фондация за България от произведения на Кристо, състояща се от литографии с ограничена серия, скулптури и предмети на изкуството. До момента е обиколила Добрич, Русе и Сливен. След завършване на изложбата някои ит тях ще бъдат дарени на избрани музеи в страната. 

Откриването на изложбата съвпада с откриването и на 18-ото издание на Международния студентски филмов фестивал "Ранно пиле" (Early Bird), който ще се проведе хибридно от 01 до 05 ноември в НАТФИЗ и онлайн на https://neterra.tv
Излъчването на селекцията от късометражни филми започва непосредствено след откриването.

На 01 ноември от 13:30 ще се направи специлна прожекция на анимационните филми “Flutter” и “Dreamer” и дискусия с режисьора Владимир Тодоров.“
Непосредствено преди закриващата церемония, на 05 ноември от 16 ч., ще се проведе прожекция на документалния филм “С любов към детайла” и среща-разговор с режисьора Деси Томбушева.

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Изложбата "Кристо и Жан-Клод - почит към техния живот и художествени проекти" идва в София