For excellence in education, sciences and arts

Ана Мария Команеску, двукратен носител на Голямата награда „Ранно пиле“, представя своя дебютен пълнометражен филм

Днес, на 22.03.2024 г., румънската режисьорка Ана Мария Команеску, двукратен носител на Голямата награда „Ранно пиле“, представя своя дебютен пълнометражен филм "Хориa" в София. Филмът, който е съвместна продукция между Румъния, Сърбия и България, е част от 28-тия София Филм Фест и ще бъде представен пред публиката в киното "Одеон" в 18:00 часа.

Събитието е вълнуваща възможност за публиката да се срещне с талантливата режисьорка и сценаристка и да се потопи в магията на нейната най-нова кинематографична творба.

Филмът "Хориa" е история за съзряването на мрачния тийнейджър Хориa, който е безнадеждно влюбен в момиче, живеещо на другия край на страната. След спор с баща си, Хориа взима импулсивното решение да напусне дома си и да тръгне на път със стария му мотор. Пътуването му е затруднено от появата на Стела, умено 13-годишно момиче. Двамата са принудени от обстоятелствата да пътуват заедно и да преодолеят поредица от препятствия.

"Исках да дебютирам с роуд филм, защото това е един от любимите ми жанрове, особено тези от '70-те години. Исках да започна от клишета като бензиностанции, полиция, американски закусвални, но да ги тълкувам в румънски контекст, с всичко, което той предлага," заяви режисьорката.

Ние искрено вярваме в изключителния талант на Ана-Мария като режисьор и пожелаваме на "Хориa" успешен и дълъг фестивален живот.

Мобилна версия

  • Начало
    • Новини
      • Ана Мария Команеску, двукратен носител на Голямата награда „Ранно пиле“, представя своя дебютен пълнометражен филм