For excellence in education, sciences and arts

ЦИГУЛАРКАТА ЗОРНИЦА ИЛАРИОНОВА С НОВ АЛБУМ - "LE CADEAU"

Зорница Иларионова е възпитаничка на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София, в класа на нейната майка – прочутата цигулкова педагожка Благородна Танева. Продължава обучението си в престижния колеж „Кралица София“ в Мадрид, в класа на проф. Захар Брон. Печели редица международни конкурси в Русия, Унгария, Охрид, Турция и Япония и има многобройни концертни изяви из цяла България като камерна изпълнителка и солистка на различни оркестри в страната.

Най-новият албум на музикантката носи заглавието "Le Cadeau” / "Подаръкът", и включва четири еталонни и постоянно изпълнявани творби от цигулковия репертоар. "Това са вечни модели на френската чувствителност, поели от емоционалните залежи на XIX век и изкушени от по-модерния изказ на ранния ХХ. В своите интерпретации Иларионова уважава, зачита изпълнителските традиции, кодирани в музикалните текстове на Шосон, Франк, Дебюси и Сен-Санс/Изаи.”, споделят за проекта от музикалната компания Gega New

 • Ernest Chausson
  [1] Poème, Op.25 15:12
  César Franck
  Sonata in A Major for violin and piano
  [2] Allegretto ben moderato 6:05
  [3] Allegro 8:18
  [4] Recitativo – Fantasia 7:49
  [5] Allegretto poco mosso 6:11
  Claude Debussy
  Sonata in g Minor for violin and piano

  [6] Allegro vivo 5:03
  [7] Intermède 4:15
  [8] Finale 4:43
  Camille Saint-Saëns – Eugène Ysaÿе
  [9]  "Etude en forme de valse" for violin and piano, Op. 52 8:22

Записите на албума са осъществени в началото на 2021 г., в салона на НМУ, със съдействието на директорката, г-жа Столина Добрева. Произведенията са записани под акомпанимента на пианистката Мария-Елена Средева.

Тонрежисьор, монтаж и мастеринг: Павел Стефанов. Фотограф: Надя Андреева; Модни брандове - Alessa и AndyVil Online Women Boutique Store, стилист - Мариам Кочиян.

"Le Cadeau” бе част от проектите, одобрени и реализирани като част от новата програма на Американска фондация за България, за музикална стипендия на името на проф. Павлина Доковска. За новоучредената стипендия можеха да кандидатстват българи, инструменталисти, независимо къде пребивават по света, и в две възрастове групи: Група А: Музиканти от 14 до 19-годишна възраст; Група Б: Музиканти от 20 до 28-годишна възраст.

Мобилна версия